VPS

Posted in Servere

O companie ce are o cantitate mare de informatie trebuie sa o proceseze si sa o arhiveze. In astfel de cazuri cel mai recomandat este utilizarea serverelor VPS – Virtual Private Server. Modul de administrare a serverelor VPS reprezinta unul din avantajele tehnice care se recomanda in detrimentul altor tipuri de hosting.

Ce este un VPS?
Este o masina virtuala care functioneaza ca si cum ar fi un server independent, dar care de fapt face parte integral dintr-un sistem de operare mai mare. Un server poate functiona cu doua, trei, sau chiar mai multe masini virtuale care ruleaza simultan pe acesta. Un VPS este de sine statator, iar tot ceea ce se intampla in cadrul sau nu implica si alte VPS-uri de pe acelasi sistem. Acesta este un avantaj major fata de hosting-ul partajat, unde o amenintare de securitate are potentialul de a afecta si alte conturi sau chiar intregul server.

Un VPS are, de asemenea, avantaje si in fata unui server dedicat. Daca nu sunteti pregatit sa administrati complet propriul server dedicat, atunci un VPS este solutia intre hosting-ul partajat si hosting-ul pe un server dedicat. Unele sarcini de securitate vor ramane in continuare sub administrarea administratorului de server, in timp ce dvs beneficiati de accesul administrativ la VPS.

Este bine de stiut ca problemele unui VPS sunt mai simplu de remediat in cazul unor incidente nedorite, asta presupunand sa aveti un back-up pregatit.

Utilizand un VPS puteti folosi resurse tehnice enorme pentru businessul dvs, fara sa mai cumparati tehnica.

Comments are closed.